Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
Egészség
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

Betegellátás
Fekvőbeteg-ellátási osztályok
Kardiológiai rehabilitációs osztály
Belgyógyászati osztály
Nappali kórház
Szakrendelések
Képalkotó diagnosztika
Lelkigondozás
Ellátási terület
Betegellátás a járvány idején és előjegyzés későbbi időpontra
 Nyitólap  Betegellátás  Fekvőbeteg-ellátási osztályok  Kardiológiai rehabilitációs osztály 
Betűméret-növelés →

Kardiológiai rehabilitációs osztály

Dr. Andrássy Gábor Ph.D.
osztályvezető főorvos, orvosigazgató

Tel: (1) 392-8214
Fax: (1) 392-8245
Email: andrassy@szentferenckorhaz.hu 

Dr. Andrássy Gábor Ph.D.

A Budapesti Szent Ferenc Kórházban az 1990-es évek elejétől folyik kardiológiai ellátás. A kórházban 2012-ben profilváltás következett be, így ma már aktív kardiológiai beavatkozások nem történnek. A beavatkozások utáni felépüléshez szükséges rehabilitációra fogadunk betegeket. A kardiológia továbbra is a kórház egyik kiemelt szakterülete.

A rehabilitáció legalább olyan fontos része a szív- és érrendszeri betegségek kezelésének, és az azokból való gyógyulásnak, mint maga a beavatkozás. Ezért kórházunk elképzelése, hogy megnövelt kapacitással, és a fekvőbeteg- és ambuláns ellátás mellett új, nappali rehabilitációs szolgáltatással áll e Magyarországon oly nagykockázatú csoport rendelkezésére. A rehabilitációt kívánjuk továbbá segíteni Erdei sétaútvonal koncepciónkkal. A kórház épülete fölött induló budai parkerdőben több, különböző hosszúságú sétaútvonalat alakítunk ki, melyen felügyelet mellett a beavatkozáson átesett kardiológiai betegek felépülésüket, erőnlétüket segítő „túrát” tehetnek.

A szakterületet 65 kardiológiai fekvőbeteg-ággyal működtetjük. Ezzel Közép-Magyarország legnagyobb kardiovaszkuláris centrumává váltunk. Ehhez pluszban csatlakozik a nappali kórházi rehabilitációs részleg, valamint kardiológiai rehabilitációs ambuláns tevékenység is.

A korai aktív kardiológiai rehabilitációt segíti kórházunk telemetriás és őrző részlege, melynek legújabb fejlesztésű műszerparkja segítségével a nagykockázatú betegek igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Képzés, oktatás

Szakmai elismertségünket jelzi, hogy a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen a kardiológiai rehabilitáció oktatását évek óta dr. Andrássy Gábor, az osztály vezetője végzi.

Fontos a szakellátó személyzet folyamatos szakmai továbbképzése, amiért az intézet vezetősége folyamatos erőfeszítéseket tesz.

 vissza
Aktualitások
2020
AUG
11
Bejelentkezés kórházunkba és skype-rendelések

2020
JÚL
02
Az OTP Csoport nagy összegű adománnyal támogatja a Budapesti Szent Ferenc Kórházat a koronavírus járvány elleni védekezésben

2020
JÚN
26
Telefonos és online rendelések kórházunkban

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum