Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Fejlesztéseink
Aktualitások
Egészség
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Fejlesztéseink  Gyógynövénykert 
Betűméret-növelés →

Gyógynövénykert

2016 őszén a Hungaropharma cég által meghirdetett „Együtt a helyi közösségekért” pályázaton támogatást nyertünk egy gyógynövénykert létrehozására. Örömmel jelentjük, hogy 2017 júniusára a kert megvalósult. Az ugyancsak saját ötleten alapuló, a kórház kertjében található játszótér egyik szegletében hét ágyást hoztunk létre.

A kiskert több célt is szolgál majd:

  • Szeretnénk betegeinknek ismeretterjesztést nyújtani egy olyan témában, amely egyben egészségünkkel, betegségek megelőzésével vagy kúrálásával is kapcsolatba hozható
  • A kertben megjelenő minden újdonság, így ez a kiskert is, óhatatlanul egyfajta szórakozás, figyelemelterelés is a betegségről, betegeink számára időtöltés is ennek tanulmányozása
  • Középtávon tervünk egy az eddigieknél egészségesebb összetevők használata a konyhán, amellyel betegeink számára egy egészségesebb, gyógyítást segítőbb kórházi élelmezés alakítható ki. Ezt segíti majd a saját kertünkben megtermesztett növények felhasználása is a főzéshez.

A kiskertben kb. 35 gyógy- és fűszernövény várja az érdeklődőketismertető táblákkal ellátva. A táblákon QR-kód vezet a honlapunkra, ahol a növényekről  részletes leírást találunk. A kialakított kert körül is megjelöltünk néhány, a kertben természetesen jelenlévő gyógynövényfajt.

A kertet a játszótér nyitvatartási idejében lehet látogatni. Jelenleg a kertben folyó munkálatok miatt csak a Tárogató lejtő felől, a belépőkártyával rendelkezők tudják megközelíteni. Amint a geotermikus szondák kialakítása befejeződik és a játszóteret a kórház Széher út felőli bejáratától ismét meg lehet közelíteni, honlapunkon jelezni fogjuk.

Képek a gyógynövénykertről
tovább...
 vissza
Aktualitások
2020
MÁJ
25
Határidő előtt készült el a Budapesti Szent Ferenc Kórház felújításának második üteme

2020
ÁPR
25
Betegellátás a járvány idején és előjegyzés későbbi időpontra

2020
MÁR
12
Látogatási tilalom

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum