Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Fejlesztések
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Fejlesztéseink és együttműködések 
Betűméret-növelés →

Fejlesztéseink és együttműködések

A Szent Ferenc Kórház Kardiovaszkuláris Centrummá alakulása óta a következő fejlesztéseket végezte, illetve végzi:

 • Új rehabilitációs műszerpark beszerzése történt tréning-eszközökkel, légzésfunkciós eszközzel, terheléses rendszerrel, EKG-kkal, defibrillátorral.
 • Kialakításra került egy tornaterem.
 • Betegeink és érdeklődők részére havi rendszerességgel életmódsorozat indult, diabetes, étkezés, egészséges életmód területein nagynevű szakértők ismertetésében és begyakorlásában helyet biztosítva.
 • Kialakításra került új műszerekkel felszerelt, hétállásos ambulanciánk, mely a kardiológia, kardiológiai rehabilitáció, belgyógyászat, diabetes, szívelégtelenség teljes spektrumát felöleli.
 • Épületenergetikai pályázatok keretében megújultak kórházunk nyílászárói, hűtés- és fűtésrendszerei, valamint napelemek és napkollektorok kerültek beépítésre.
 • Kórházhigiénés és betegbiztonsági projektünk keretében új kézhigiénés oktatási modell került bevezetésre, amihez speciális hand-in scan eszköz is beszerzésre került. E mellett tér- és felületfertőtlenítő berendezés, víztisztító berendezés került beüzemelésre, valamint speciális betegazonosító- és betegbehívó rendszer teszi professzionálisabbá munkánkat.
 • 2019-ben átadásra került kórházunk új szárnya, ami mellett jelenleg folyik kórházunk régi épületének teljeskörű felújítása. A beruházás végére az intézmény 150 ágyas kórházként, kibővült funkciókkal és kapacitással fogadja a betegeket. A beruházás lehetővé tette, hogy ambulanciánk további rendelőkkel és rendelésekkel, radiológiai részlegünk pedig professzinális gépparkkal bővüljön. Fekvőosztályainkon a megnövekedett kapacitással a kardiológiai rehabilitációra érkező betegeken túl terveink közt szerepel szív- és tüdőtranszplantált betegek rehabilitációja.
 • Elindult 35 ágyas nappali részlegünk, mely a gyógytorna, a mozgás és az étkezés területén nyújt gyakorlati segítséget az életmódváltásban.
 • Kórházunk területén rehabilitációs park került kialakításra, mely a bent fekvő betegek igényeit szolgálja ki.
 • E mellett egy speciális Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Tanösvényt alakítottunk ki a Hárs-hegyen, mely több hosszal és nehézségi fokkal, kórházunktól indul kitáblázottan, pihenőhelyekkel, írásos gyakorlati útmutatókkal, illetve letölthető telefonos applikációval betegeink és közép-magyarországi régió érintettjei számára. A tanösvényt azóta további tanösvények átadásával fokozatosan országos programmá fejlesztjük. Az Út az egészséghez nevű program keretében eddig hat tanösvény került átadásra országszerte.
 • Kertünkben egyedülálló Gyógynövénykertet alakítottunk ki, mely ismeretterjesztő célú, egyben konyhánkat segíti értékes gyógy- és fűszernövényeivel. Tovább
 • Az Élelmiszerbankkal sepciális együttműködésre léptünk, melynek keretében az Élelmiszerbank adomány-élelmiszerrel támogat bennünket, amit a betegek napi étkeztetésére fordítunk. Tovább
 • Beérett a Magyarországon egyházi fenntartásban működő kórházakat tömörítő Egyházi Kórházak Egyesülésének kezdeményezése, ami szerint a súlyosbodó nővérhiány hosszú távú kezelésére a történelmi egyházak közreműködésével nővérképző intézményt létesítenek. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott egyházi nővérképző koncepciója hosszú távon a szakdolgozók pályán tartását is szolgálja, egyúttal cél a legújabb ismereteket nyújtó képzésekkel és szakmai motiválással erősíteni az Egyházi Kórházak Egyesülésébe tartozó intézmények ápolóit, szakszemélyzetét. Speciális tudásával és szemléletével továbbá a történelmi egyházak által fenntartott egészségügyi, gondozási intézmények hivatás-szolgálatába meghívott újabb ápolók képzését is biztosítani hivatott. A Szent Ferenc Kórház az intézmény létrhozásában, az elméleti oktatásban és mint gyakorlóhely is szerepet vállal. Tovább
Gyógynövénykert
tovább...
Élelmiszerbank együttműködés
tovább...
Ápolóképzés
tovább...
 vissza
Aktualitások
2023
JAN
27
Együttműködés az OTP Bankkal - Készpénzfelvétel közben segítheti a szív- és tüdőátültetett betegeket

2023
JAN
09
Mentsünk életet!

2023
JAN
04
Fogadj örökbe!

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum