Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
Egészség
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Játszóteret álmodunk 
Betűméret-növelés →

Játszóteret álmodunk

Játszótér a Budapesti Szent Ferenc Kórház parkjában – egy újabb lépés a gyógyulásért

A II. kerületi Önkormányzat és a Budapesti Szent Ferenc Kórház közös kezdeményezésére játszótér nyílik a Széher úti kórház területén. A kórház parkján belül kialakított, elkerített játszóterület egyszerre szolgálja a helyi önkormányzat fejlesztési terveit, és a betegek gyógyulását, a beteglátogatók nagyobb kényelmét. A több millió forintos beruházás a II. kerületi Önkormányzat finanszírozásával jön létre.

A kerület e részén régóta hiányzott egy játszótér, mely alkalmas a helyi családosok, kisgyerekesek számára. A Budapesti Szent Ferenc Kórház ugyanakkor szerette volna olyan módon kihasználni parkját, mely itt fekvő betegei számára is előnyös, és lehetőséget ad a tartalmasabb időtöltésre. A kórház betegei zömmel igen idősek, akiket gyermekeik családjukkal, unokákkal látogatnak. E betegek zömében kardiológiai beavatkozások után, vagy belgyógyászati betegségek kapcsán, jellemzően több hétig tartózkodnak itt. Az egyidejűleg a helyieknek is hasznos játszótér lehetőséget ad arra, hogy betegeik sokkal több időt tölthessenek hozzátartozóikkal, ráadásul jó levegőn, a kertben. A beteg emberre gyógyítólag hat, ha minél tovább maradnak szerettei: a kicsiket lefoglalja a játszótér, míg a felnőttek beszélgethetnek. De már az is jó hatással bírhat, ha a beteg egy padon ülve figyeli, amint gyermekek szaladgálnak a környezetében.

A játszótér két irányból is megközelíthető lesz: A beteg családtagjukat látogató kisgyerekesek a kórház főbejáratán keresztül a parkba kilépve érhetik el. Akik pedig környékbeli családosként célzottan a játszóteret látogatnák, a Tárogató lejtő felől egy külön kapun át, a kórházi épület érintése nélkül juthatnak a kertbe.

A jelen állapot egy nagyobb ívű, komplex játszótérprojekt első állomása. Egy 8 x 19 méteres területen most egy többféle gyerekcsúszdából, padokból, hintából, mászókából álló kisjátszótér került átadásra. A végcél az, hogy egy 160 négyzetméter területű nagyjátszótér jöjjön létre a kórházi telek aljában lévő tágas területen. A koncepció része, hogy csupa természetes anyagból (zömében fából) készült, egyedi tervezésű, ergonomikus játszóeszközök népesítsék be a játszóteret.

Az alábbi képeken a játszóter eddig elkészült részei láthatóak.

JÁTSZÓTERET ÁLMODUNK

JÁTSZÓTERET ÁLMODUNK

JÁTSZÓTERET ÁLMODUNK

JÁTSZÓTERET ÁLMODUNK

JÁTSZÓTERET ÁLMODUNK

A Budapesti Szent Ferenc Kórház és az azt fenntartó és működtető Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció az elmúlt években több fejlesztésbe is belekezdett. Többek között szűrőnapok indultak a helyi lakosok számára, az ambulancia felújításon esett át, havonta beszélgető estékkel ajándékozzák meg a gyógyulókat, és terveik között szerepel egy kardiovaszkuláris erdei túraútvonal kiépítése a kórház szomszédságában induló kirándulóhelyen, mely a szív- és érrendszeri betegségen átesett, itt fekvő betegek rehabilitációját segíti majd.

A játszótér további specialitása, hogy a hely rendezettsége, biztonsága érdekében a helyi lakók csak II. kerületi kártyájukkal tudnak belépni a kapun. A kórházi látogatókon kívül így valóban csak az itt lakókat szolgálja majd a park.

A teljes játszótér-fejlesztés befejezése körülbelül jövő év tavaszára várható. A beruházás finanszírozását a II. kerületi Önkormányzat vállalta.

A jövő tavasszal átadásra kerülő teljes játszótérre ilyen és hasonló játékok készülnek majd Kő Boldizsár tervei alapján, melyről képeket, terveket a galériában tekinthetnek meg.

A játszótér átadóján készült képeket ide kattintva tekinthetik meg: képek az átadóról.

Az Önkormányzat további fejlesztéseiről a www.masodikkerulet.hu oldalon, a kórházról és további fejlesztéseiről bővebb információt weboldalunkon olvashatnak.

 

JÁTSZÓTERET ÁLMODUNK

 vissza
Állásajánlatok
2019
OKT
28
Belgyógyász-kardiológus, kardiológiai rehabilitáció iránti érdeklődéssel

2019
OKT
28
Belgyógyász

2019
OKT
18
Intenzíves kardiológus vagy intenzíves kardiológiai rehabilitációs szakvizsgával rendelkező szakorvos

2019
JÚN
05
Kardiológus szakorvos (teljes állású)

2019
ÁPR
26
Takarító

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum