Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Életmentő defibrillátor a lakosságnak a Budapesti ... 
Betűméret-növelés →

Életmentő defibrillátor a lakosságnak a Budapesti Szent Ferenc Kórházban – a lakosság szolgálatában

A Katolikus Karitász támogatásával egy laikusok által is használható, életmentő defibrillátor került kihelyezésre a Budapesti Szent Ferenc Kórház bejáratában. A koncepció lényege, hogy a környékbeliek számára legyen a közelben egy elérhető készülék, aminek segítségével baj esetén akár civil személy is segíthet. A készüléket Spányi Antal, a Katolikus Karitász püspök elnöke áldotta meg. Az eszközt a Katolikus Karitász adományozta.

 

A Budapesti Szent Ferenc Kórház az intézmény falain belül nyújtott gyógyító szolgálata mellett jelentős részt kíván vállalni a betegség-megelőzés társadalmi feladatában. A Katolikus Karitász pedig az ország több pontján tervez kihelyezni lakosság által is könnyen használható életmentő újraélesztő készüléket. Ennek az országos programnak a szakmai oktatását a Budapesti Szent Ferenc Kórház végzi majd, és a program első állomásaként e kórház bejáratában került kihelyezésre az első ilyen eszköz.

Az ilyen készülékek frekventált pontokon történő elhelyezése akkor lehet hasznos, amikor a mentő esetleg csak soká érne ki hirtelen rosszullét, infarktus esetén. Az eszköz félautomata, így használata laikusok által is nagyon könnyen értelmezhető, de a kórház a kihelyezése után oktatással gondoskodik róla, hogy a környékbeli lakosok el tudják sajátítani használatát. A kórház a szakmai oktatás keretében a Katolikus Karitász önkénteseit és a II. kerületi polgármesteri hivatal dolgozóit is megtanítja a készülék használatára.

Ezzel mind a segélyszervezet, mind a kórház szeretne újabb lépést tenni egy európai színvonalú, 21. századi magyar egészségügy megalapozása felé.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház és az azt fenntartó és működtető Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció az elmúlt években már több fejlesztésbe is belefogott. Többek között szűrőnapok indultak a helyi lakosok számára, az ambulancia felújításon esett át, havonta beszélgető estékkel ajándékozzák meg a gyógyulókat, és terveik között szerepel egy kardiovaszkuláris erdei túraútvonal kiépítése a kórház szomszédságában induló kirándulóhelyen, mely a szív- és érrendszeri betegségen átesett, itt fekvő betegek rehabilitációját segíti majd.

ÉLETMENTŐ DEFIBRILLÁTOR A LAKOSSÁGNAK A BUDAPESTI SZENT FERENC KÓRHÁZBAN - A lakosság szolgálatában

ÉLETMENTŐ DEFIBRILLÁTOR A LAKOSSÁGNAK A BUDAPESTI SZENT FERENC KÓRHÁZBAN - A lakosság szolgálatában

A kórházról és további fejlesztéseiről bővebb információt a weboldalunkon olvashatnak.

 vissza
Állásajánlatok
2021
MÁJ
04
Szakács

2021
ÁPR
16
Kardiológiai szakasszisztens

2021
MÁR
28
Betegszállító

2021
MÁR
25
Takarító

2021
MÁR
10
Beteghordó

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum