Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Életmentő defibrillátor a lakosságnak a Budapesti ... 
Betűméret-növelés →

Életmentő defibrillátor a lakosságnak a Budapesti Szent Ferenc Kórházban – a lakosság szolgálatában

A Katolikus Karitász támogatásával egy laikusok által is használható, életmentő defibrillátor került kihelyezésre a Budapesti Szent Ferenc Kórház bejáratában. A koncepció lényege, hogy a környékbeliek számára legyen a közelben egy elérhető készülék, aminek segítségével baj esetén akár civil személy is segíthet. A készüléket Spányi Antal, a Katolikus Karitász püspök elnöke áldotta meg. Az eszközt a Katolikus Karitász adományozta.

 

A Budapesti Szent Ferenc Kórház az intézmény falain belül nyújtott gyógyító szolgálata mellett jelentős részt kíván vállalni a betegség-megelőzés társadalmi feladatában. A Katolikus Karitász pedig az ország több pontján tervez kihelyezni lakosság által is könnyen használható életmentő újraélesztő készüléket. Ennek az országos programnak a szakmai oktatását a Budapesti Szent Ferenc Kórház végzi majd, és a program első állomásaként e kórház bejáratában került kihelyezésre az első ilyen eszköz.

Az ilyen készülékek frekventált pontokon történő elhelyezése akkor lehet hasznos, amikor a mentő esetleg csak soká érne ki hirtelen rosszullét, infarktus esetén. Az eszköz félautomata, így használata laikusok által is nagyon könnyen értelmezhető, de a kórház a kihelyezése után oktatással gondoskodik róla, hogy a környékbeli lakosok el tudják sajátítani használatát. A kórház a szakmai oktatás keretében a Katolikus Karitász önkénteseit és a II. kerületi polgármesteri hivatal dolgozóit is megtanítja a készülék használatára.

Ezzel mind a segélyszervezet, mind a kórház szeretne újabb lépést tenni egy európai színvonalú, 21. századi magyar egészségügy megalapozása felé.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház és az azt fenntartó és működtető Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció az elmúlt években már több fejlesztésbe is belefogott. Többek között szűrőnapok indultak a helyi lakosok számára, az ambulancia felújításon esett át, havonta beszélgető estékkel ajándékozzák meg a gyógyulókat, és terveik között szerepel egy kardiovaszkuláris erdei túraútvonal kiépítése a kórház szomszédságában induló kirándulóhelyen, mely a szív- és érrendszeri betegségen átesett, itt fekvő betegek rehabilitációját segíti majd.

ÉLETMENTŐ DEFIBRILLÁTOR A LAKOSSÁGNAK A BUDAPESTI SZENT FERENC KÓRHÁZBAN - A lakosság szolgálatában

ÉLETMENTŐ DEFIBRILLÁTOR A LAKOSSÁGNAK A BUDAPESTI SZENT FERENC KÓRHÁZBAN - A lakosság szolgálatában

A kórházról és további fejlesztéseiről bővebb információt a weboldalunkon olvashatnak.

 vissza
Állásajánlatok
2023
SZEP
29
Takarító

2023
SZEP
28
Ápoló / Szakápoló

2023
JÚL
13
Konyhai kisegítő

2023
MÁJ
21
Kardiológus / belgyógyász szakorvos, vagy szakvizsga előtt álló orvos

2023
MÁR
30
Karbantartó / Gondnok

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum