Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Betegbiztonsági fejlesztések kórházunkban 
Betűméret-növelés →

Betegbiztonsági fejlesztések kórházunkban

Széchenyi 2020 program keretében megvalósult VEKOP-6.3.5-17-2017-00005 pályázatunk számos ponton segíti a betegellátást: a kórházunkba kerülők számára és a munkatársaknak egyaránt praktikus azonosítórendszer kerül bevezetésre, ami mellett ugyane program keretében egy összetett higiénés rendszer is a napi gyakorlat része lett. A projekt a jelenlegi rendkívüli járványhelyzetben ráadásul alapfunkcióján túlmutató fontossággal bír.

Az egységes betegazonosító rendszer alkalmas arra, hogy a beteget a betegregisztrációval kezdődően végigkísérje az intézményben való tartózkodása során. A speciális rendszer nagyban megkönnyíti az ápolási személyzet munkavégzését, mivel csökkenti a humán erőforrást igénylő adminisztrációt, ezzel egyúttal csökkentve az egészségügyi ellátás során a hibalehetőségek számát is. Így összességében biztonságot nyújt betegnek, dolgozónak egyaránt.

A projekt keretében egy új, összetett higiénés rendszer is bevezetésre került. Ennek része egy új kézfertőtlenítő-adagoló eszközpark, mely betegnek, dolgozónak, hozzátartozónak egyaránt elérhetővé vált a kórház szinte minden pontján; egy speciális vízfertőtlenítő berendezés, melynek beüzemelése a vízben élő baktériumok által okozott fertőzéseket szorítja vissza és egy környezeti infekciókontroll támogató rendszer, ami egy felület- és térfertőtlenítő berendezéssel napi szinten segíti egyes fertőzések kockázatának minimalizálását.

A fejlesztéssel javult kórházunkban az egészségügyi infrastruktúra, és az intézményben megforduló betegek összességében jobb egészségügyi szolgáltatásban részesülhetnek. A fokozatosan bevezetésre került biztonsági elemek, különösen a higiénés célú eszközök és protokollok pedig különösen fontosak most, a jelenlegi járványveszély közepette, mivel a pályázat keretén belül megvalósult elemek mind a kórházban ápoltak és dolgozók biztonságát, a fertőzések megelőzést, illetve az ellenőrzést szolgálják. A rendkívüli helyzetben a pályázat kapcsán szerzett tudást, illetve eszközparkot partnerintézményeknek is rendelkezésére bocsátjuk, illetve oktatjuk.

 vissza
Állásajánlatok
2023
SZEP
29
Takarító

2023
SZEP
28
Ápoló / Szakápoló

2023
JÚL
13
Konyhai kisegítő

2023
MÁJ
21
Kardiológus / belgyógyász szakorvos, vagy szakvizsga előtt álló orvos

2023
MÁR
30
Karbantartó / Gondnok

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum