Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Betegbiztonsági fejlesztések kórházunkban 
Betűméret-növelés →

Betegbiztonsági fejlesztések kórházunkban

Széchenyi 2020 program keretében megvalósult VEKOP-6.3.5-17-2017-00005 pályázatunk számos ponton segíti a betegellátást: a kórházunkba kerülők számára és a munkatársaknak egyaránt praktikus azonosítórendszer kerül bevezetésre, ami mellett ugyane program keretében egy összetett higiénés rendszer is a napi gyakorlat része lett. A projekt a jelenlegi rendkívüli járványhelyzetben ráadásul alapfunkcióján túlmutató fontossággal bír.

Az egységes betegazonosító rendszer alkalmas arra, hogy a beteget a betegregisztrációval kezdődően végigkísérje az intézményben való tartózkodása során. A speciális rendszer nagyban megkönnyíti az ápolási személyzet munkavégzését, mivel csökkenti a humán erőforrást igénylő adminisztrációt, ezzel egyúttal csökkentve az egészségügyi ellátás során a hibalehetőségek számát is. Így összességében biztonságot nyújt betegnek, dolgozónak egyaránt.

A projekt keretében egy új, összetett higiénés rendszer is bevezetésre került. Ennek része egy új kézfertőtlenítő-adagoló eszközpark, mely betegnek, dolgozónak, hozzátartozónak egyaránt elérhetővé vált a kórház szinte minden pontján; egy speciális vízfertőtlenítő berendezés, melynek beüzemelése a vízben élő baktériumok által okozott fertőzéseket szorítja vissza és egy környezeti infekciókontroll támogató rendszer, ami egy felület- és térfertőtlenítő berendezéssel napi szinten segíti egyes fertőzések kockázatának minimalizálását.

A fejlesztéssel javult kórházunkban az egészségügyi infrastruktúra, és az intézményben megforduló betegek összességében jobb egészségügyi szolgáltatásban részesülhetnek. A fokozatosan bevezetésre került biztonsági elemek, különösen a higiénés célú eszközök és protokollok pedig különösen fontosak most, a jelenlegi járványveszély közepette, mivel a pályázat keretén belül megvalósult elemek mind a kórházban ápoltak és dolgozók biztonságát, a fertőzések megelőzést, illetve az ellenőrzést szolgálják. A rendkívüli helyzetben a pályázat kapcsán szerzett tudást, illetve eszközparkot partnerintézményeknek is rendelkezésére bocsátjuk, illetve oktatjuk.

 vissza
Állásajánlatok
2021
ÁPR
16
Kardiológiai szakasszisztens

2021
MÁR
28
Betegszállító

2021
MÁR
25
Takarító

2021
MÁR
10
Beteghordó

2021
MÁR
10
Diplomás ápoló

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum