Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
Egészség
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Újpesten folytatódik a sétáló küzdelem a ... 
Betűméret-növelés →

Újpesten folytatódik a sétáló küzdelem a szív- és érrendszeri betegségek ellen

A főváros negyedik kerületében, a Farkaserdőben, a Rex Állatsziget mellett avatták fel a második túraösvényt, amely kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők és a cukorbetegek életét. Az első intézmény, amelynek szomszédságában – a Sanofi támogatásával – rehabilitációt segítő túraösvényt alakítottak ki, a Budapesti Szent Ferenc Kórház volt; a túraösvény azóta népszerűvé vált mind a kórházi betegek, mind a többi egészséges és betegséggel küzdő érdeklődő körében.

Több ezer látogató, közel 2000 felvett és több száz kitöltött túralap – ez a mérlege a Budapesti Szent Ferenc Kórház mellett tavaly létesített ösvénynek. Sétánk során szervezetünk működését, reakcióit kísérhetjük figyelemmel a mozgás terhelése alatt. A Szent Ferenc Kórház betegeinek gyógytornász segít megtervezni a rehabilitációt segítő kirándulást, de kölcsönözhető eszközök segítségével bárki megfigyelheti, hogyan változnak egészségügyi értékei a túra során. A túraösvényt mindenki – egészségvédő csapatépítésre cégek is – használhatja.

Az újpesti tanösvénynek saját túrajelzése van, ez segít a tájékozódásban a 2,4 kilométeres és a 4,2 kilométeres szakaszon egyaránt, a javasolt pulzusmérő pontokat tájékoztató táblák jelzik. Az útvonalak biztonságosak és hatékonyak: eltérő egészségi állapotúak számára rövidebb vagy hosszabb túra választható, gyorsabban fáradók számára pedig pihenőhelyeket alakítottak ki.

A sajtótájékoztatón felszólalt Dr. Cserháti Péter miniszteri biztos, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház igazgatója, Prof. Dr. Tomcsányi János, a Kardiológiai Szakmai Kollégium tagja, Dr. Boda Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. budapesti erdészetének vezetője, Dr. Juhász Hedvig, a Sanofi Gyógyszergyár vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója, valamint Dr. Beer Miklós püspök atya áldotta meg a tanösvényt.

Kapcsolódó galéria »

 vissza
Állásajánlatok
2019
OKT
28
Belgyógyász-kardiológus, kardiológiai rehabilitáció iránti érdeklődéssel

2019
OKT
28
Belgyógyász

2019
OKT
18
Intenzíves kardiológus vagy intenzíves kardiológiai rehabilitációs szakvizsgával rendelkező szakorvos

2019
JÚN
05
Kardiológus szakorvos (teljes állású)

2019
ÁPR
26
Takarító

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum