Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Újpesten folytatódik a sétáló küzdelem a ... 
Betűméret-növelés →

Újpesten folytatódik a sétáló küzdelem a szív- és érrendszeri betegségek ellen

A főváros negyedik kerületében, a Farkaserdőben, a Rex Állatsziget mellett avatták fel a második túraösvényt, amely kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők és a cukorbetegek életét. Az első intézmény, amelynek szomszédságában – a Sanofi támogatásával – rehabilitációt segítő túraösvényt alakítottak ki, a Budapesti Szent Ferenc Kórház volt; a túraösvény azóta népszerűvé vált mind a kórházi betegek, mind a többi egészséges és betegséggel küzdő érdeklődő körében.

Több ezer látogató, közel 2000 felvett és több száz kitöltött túralap – ez a mérlege a Budapesti Szent Ferenc Kórház mellett tavaly létesített ösvénynek. Sétánk során szervezetünk működését, reakcióit kísérhetjük figyelemmel a mozgás terhelése alatt. A Szent Ferenc Kórház betegeinek gyógytornász segít megtervezni a rehabilitációt segítő kirándulást, de kölcsönözhető eszközök segítségével bárki megfigyelheti, hogyan változnak egészségügyi értékei a túra során. A túraösvényt mindenki – egészségvédő csapatépítésre cégek is – használhatja.

Az újpesti tanösvénynek saját túrajelzése van, ez segít a tájékozódásban a 2,4 kilométeres és a 4,2 kilométeres szakaszon egyaránt, a javasolt pulzusmérő pontokat tájékoztató táblák jelzik. Az útvonalak biztonságosak és hatékonyak: eltérő egészségi állapotúak számára rövidebb vagy hosszabb túra választható, gyorsabban fáradók számára pedig pihenőhelyeket alakítottak ki.

A sajtótájékoztatón felszólalt Dr. Cserháti Péter miniszteri biztos, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház igazgatója, Prof. Dr. Tomcsányi János, a Kardiológiai Szakmai Kollégium tagja, Dr. Boda Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. budapesti erdészetének vezetője, Dr. Juhász Hedvig, a Sanofi Gyógyszergyár vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója, valamint Dr. Beer Miklós püspök atya áldotta meg a tanösvényt.

Kapcsolódó galéria »

 vissza
Állásajánlatok
2023
SZEP
29
Takarító

2023
SZEP
28
Ápoló / Szakápoló

2023
JÚL
13
Konyhai kisegítő

2023
MÁJ
21
Kardiológus / belgyógyász szakorvos, vagy szakvizsga előtt álló orvos

2023
MÁR
30
Karbantartó / Gondnok

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum