Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Események  Beszélgetések a Szent Ferenc Kórházban:
Kállai István
 
Betűméret-növelés →

Beszélgetések a Szent Ferenc Kórházban:
Kállai István

Folytatjuk tavaly indított beszélgetéssorozatunkat, melynek egyik célja, hogy betegeinknek az itt töltött idő alatt a gyógyulás mellé kellemes és hasznos időtöltést, feltöltődést is nyújtsunk. 

A meghívottakkal Bánki Iván rendező beszélget.

Következő vendégünk:

Kállai István
író, dramaturg.

kallai_istvan

Helyszín: Kórházunk III. emeleti előadóterme.

Beszélgetéseinkre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Kállai István Budapesten született Wéber Stefánia és Kállai Elemér második gyermekeként. A Kölcsey Gimnáziumból került kereskedelmi iskolába, majd a Közgazdasági Egyetem iparszakára. Már egyetemi évei alatt írt jeleneteket és rádiójátékokat. 1952-ben a Magyar Rádió külföldi adásainak munkatársa. Első színházi munkája az Irány Caracas című komédia volt, s ezt jó néhány vígjáték, zenés darab követte: Kötéltánc, Ugorj ki az ablakon!, Férjek a küszöbön, Majd a papa, Egymillió fontos bankjegy. 1958-ban átütő sikert arat a Vidám Színpadon bemutatott Majd a papa című darabjával, melyben a főszerepet Kabos László alakította. A népszerű kabarészínész számára írta a Veréb is madár című film főszerepét.

Magyar és nemzetközi színpadra alkalmazott és írt rengeteg zenés művet, operettet, például: Dr. Bőregér, Menyasszonytánc, A bajadér, Pompadour, Egy éj Velencében.

Munkáit Budapesten, vidéken és külföldön egyaránt játszották. Emellett több darabot fordított, illetve átdolgozott. Többek között: A három testőr, Őrült nők ketrece, Espresso Bongo. A színházon kívül a film világában is dolgozott, több forgatókönyvet írt: A veréb is madár, Elcserélt szerelem, Kojak Budapesten, Nápolyt látni, és..., Fuss, hogy utolérjenek. 1970-től sorozatokat írt az MTV-nek, 1974-től itt dolgozott a Szórakoztató Főosztályon, melynek alapító-vezetője, később főmunkatársa volt. 1981-től a Vidám Színpad, 1998-tól a Fővárosi Operettszínház dramaturgja.

Kisebbik fia, Kállai Gábor nemzetközi sakknagymester, szakíró.

(Forrás: Wikipédia)

 vissza
Aktualitások
2021
ÁPR
18
Post-Covid ellátás kórházunkban

2021
ÁPR
18
Második oltás

2021
MÁR
28
Szent Ferenc Kórház Oltópont - aktuális információk

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum