Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Nappali kórházi életmódprogram fogyni vágyóknak 
Betűméret-növelés →

Nappali kórházi életmódprogram fogyni vágyóknak

Tájékoztató a programban részt venni kívánók számára

 

  Milyen kórház a nappali kórház? Kik számára nyújthat segítséget?

A Budapesti Szent Ferenc Kórház a szív- és érrendszeri eseményen, illetve kardiológiai-szívsebészeti beavatkozásokon átesett betegek számára szükséges egészség-helyreállító kezelések céljára évek óta – párhuzamosan a fekvőbeteg ellátással – népszerű nappali kórházi ellátási formát működtet. A program a fent említett betegeken kívül hasznos lehet cukorbetegséggel, súlyproblémákkal, magas vérnyomással, magas vérzsírértékekkel küzdőknek, vagy dohányzóknak, akik elfogadnának segítséget életmódváltásukhoz.

  Nappali kórházi életmódprogram túlsúllyal élőknek

Kórházunk a következő fél évben a népbetegségnek számító elhízás terén nappali kórházi programot indít túlsúllyal élőknek. A nappali ellátásban részt vevők a szükséges életmódváltó és gyógyító kezeléseket napközben, családjuk és otthonuk közelében kaphatják meg, majd a kezelést biztosító napi programok után minden nap saját otthonukba térhetnek haza.

  Jelentkezés kritériuma: A programba 30-as BMI érték felettiek jelentkezhetnek.

A BMI a testtömegindexünket mutató szám, kiszámításának módja: a kilogrammban vett testtömeget osztjuk a méterben mért testmagasság négyzetével. 30 felett BMI a hivatalos szakmai protokoll szerint túlsúlynak számít. Az alábbi linken megadva néhány adatot, a honlap kiszámolja BMI-nket: https://www.webbeteg.hu/calc_testsuly

  Mi szükséges a programba lépéshez?

Legalább 30-as BMI értékkel a bekerülést minden esetben teljeskörű kardiológiai vagy belgyógyászati kivizsgálás előzi meg a Kórház Ambulanciáján.

  A mozgásprogramban való részvételhez szükséges, hogy Ön képes legyen önállóan, kíséret és segédeszköz nélkül gyalogolni, és ne legyenek súlyos mozgásszervi problémái.

  A rendszeres megjelenés miatt a nappali ellátás elsősorban a Kórház közelében, közeli kerületekben, budai agglomerációban lakók számára jelent kényelmes alternatívát.

Amennyiben az Ön esetében a nappali ellátási forma vizsgálataink alapján egészségi szempontból nem megfelelő, de a programra szüksége van, kórházunkban történő fekvőbeteg-ellátásra teszünk javaslatot.

  Mi történik a nappali kórházban?

  Az ellátás időtartama 3-4 hét, formáját tekintve délelőtti és délutáni programok hétköznapokon, napi bejárással. Változatos, előre megbeszélt hetirend szerint: vezetett túrázás tanösvényeinken a budai erdőkben, vízi aerobik és úszás a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszodában, eszközös (futópad, evezőpad, kerékpár) és csoportos torna a Kórház Nappali Részlegén, orvosi előadások, rendszeres gyógyszerészi, dietetikai konzultáció, pszichológiai előadások és csoportos foglalkozások.

Fontos információ, hogy a nappali kórházi ellátás 3-4 hetes időtartama alatt Ön krónikus fekvőbeteg ellátásban lévőnek számít, emiatt más intézményben járóbeteg-ellátásban nem részesülhet.

  Hol érhető el a nappali kórház?

A budai Hárs-hegy oldalában, a Budapesti Szent Ferenc Kórházban. (Budapest, Széher út 73.)

  Hol lehet jelentkezni, szükséges-e beutaló?

A programra háziorvosi beutalóval lehet jelentkezni hétköznapokon 9.00 és 13.00 között telefonon: +36 1 392 8211.

Jelentkezéskor Ön a Kórház Szakambulanciájára kap időpontot, ahol járóbeteg-ellátás keretében a kardiológiai vagy belgyógyászati elővizsgálatok megtörténnek.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház vállalt szakmai célja, hogy a gyógyító és megelőző, egészség-helyreállító és egészségőrző programokkal esélyt adjon betegei számára az életmódváltásra, és a későbbiekben is folyamatosan segítse őket a minőségi, egészségben élhető élet folyamán. Ezért a nappali ellátást követően Önt kontrollra, konzultációra – a fenti telefonszámon történő – időpont-egyeztetéssel szívesen várjuk kardiológiai, belgyógyászati, diabetológiai ambulanciánkon.

 vissza
Állásajánlatok
2023
SZEP
29
Takarító

2023
SZEP
28
Ápoló / Szakápoló

2023
JÚL
13
Konyhai kisegítő

2023
MÁJ
21
Kardiológus / belgyógyász szakorvos, vagy szakvizsga előtt álló orvos

2023
MÁR
30
Karbantartó / Gondnok

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum