Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

Programjaink és szolgáltatásaink
Mentsünk életet!
Otthonápolási oktatás
Szűrőnapok
Lakossági Edukációs előadások
Ápolóképzés
Gyógynövénykert
 Nyitólap  Programjaink és szolgáltatásaink  Mentsünk életet! 
Betűméret-növelés →

Mentsünk életet!

Országos programot indítunk az újraélesztő készülékek és az újraélesztés-oktatás elterjesztéséért
 
A hirtelen szívmegállás megelőzése és az újraélesztési ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése érdekében az Innomed Medical Zrt-vel partnerségben meghirdetjük a „Mentsünk együtt életet! Ismerd meg a defibrillátor készüléket és merj cselekedni!” programot.
 
Hogyan működik a program?
A program keretében 200 db AED készülék megvásárlása lehetséges a piaci árhoz képest 35% kedvezménnyel, amely készülékenként 2 fő részére kiegészül egy az Egyházi Kórházak Egyesülése által biztosított ingyenes újraélesztési képzéssel. A képzés Magyarország több pontján is megszervezésre kerül, és igénylőnként 2 fő részére térítésmentesen biztosított. A program keretei között megvásárolható, hazai fejlesztésű, Magyarországon gyártott, hazai szervizháttérrel rendelkező, a magyaron kívül további 17 nyelven beszélő félautomata külső defibrillátor (CardioAid1 készülék) bárki számára könnyen kezelhető. A készülék vizuális és hangutasításait követve minden laikus sikeresen használhatja életmentő segítségnyújtásra.
 
Hogyan lehet jelentkezni, ki igényelheti?
A programra, illetve az eszközre bárki jelentkezhet (pl. oktatási vagy egészségügyi intézmények, háziorvos praxisközösség, lakóközösség, cég, irodaház, magánszemélyek). Jelentkezni a kommunikacio@szentferenckorhaz.hu emailcímre küldött igényléssel lehet. Az elbírálás a beérkezés sorrendjében történik. A BLS képzések a Budapesti Szent Ferenc Kórházban, illetve országosan kihelyezett helyszíneken előre meghirdetett időpontban kerülnek megtartásra.
 
Miért indítjuk a programot?
Hazánkban az infarktuson átesett betegek esetében az egy éven belüli szív eredetű elhalálozás aránya 25%. E halálozás az esetek legnagyobb részében megelőzhető lenne a helyszínen lévő, laikus által is használható defibrillátor segítségével. Hirtelen szívmegállás esetén túlélésre esély kizárólag azonnal megkezdett újraélesztés esetén van. A mentők kiérkezéséig megkezdett újraélesztés (BLS) és lehetőség szerinti defibrillálás esetén akár 60-70%-os is lehet a túlélés esélye. Életbevágóan fontos ezért, hogy növekedjen a lakosság számára folyamatosan elérhető defibrillátorok száma, továbbá bővüljön azoknak a hozzáértő civileknek a száma is, akik ismerik az újraélesztés lépéseit és fogásait, és biztonsággal mernek cselekedni vészhelyzetben is.
 
Részvételét a programban ezen az űrlapon jelezheti.
Az űrlapot a kommunikacio@szentferenckorhaz.hu emailcímre kérjük megküldeni.
Amennyiben kérdése van, szintén a fenti emailcímen érdeklődhet.

 vissza
Aktualitások
2024
MÁJ
14
Újabb helyszínen segít a megelőzésben és az életmódváltásban kardiotanösvény-programunk

2024
ÁPR
22
"Mentsünk együtt életet!" Újabb száz életmentő készülék országszerte a Budapesti Szent Ferenc Kórház országos programjában

2024
MÁR
14
Otthonápolási ismeretek, lakossági oktatás

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum