Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Látogatási rend
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Elindult az egyházi nővérképzés a Gál ... 
Betűméret-növelés →

Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében

Beérett a Magyarországon egyházi fenntartásban működő kórházakat tömörítő Egyházi Kórházak Egyesülésnek kezdeményezése, ami szerint a súlyosbodó nővérhiány hosszú távú kezelésére a történelmi egyházak közreműködésével nővérképző intézményt létesítenek. A múlt héten a hosszú távon ennek helyszínéül szolgáló Tárogató úti volt kórházépület erre a célra hivatalosan is átadásra került. Az épület felújítása még hátravan, de a szakmai-oktatási munka már elindult. A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karával együttműködve október 8-9-én 23 ápoló számára megtartottuk az első szakmacsoportos továbbképzést az Egyetem kihelyezett képzőhelyeként az Egyesülés egyik tagintézményében, a Budapesti Szent Ferenc Kórházban.

A budapesti Egyházi Egészségügyi Oktatási Központ (EEOK) első programjaként lezajlott képzés sikeres volt. A felnőttápolás és -gondozás, valamint a sürgősségi ellátás szakterületein dolgozók korszerű kardiológiai vizsgálati eljárásokról nyertek ismereteket. A kétnapos intenzív továbbképzés eredményességét a kamarai szakmai ellenőrzés és a résztvevők nagyfokú elégedettsége is visszajelezte. Ezzel elindultak a különböző szakirányokban többféle szintű végzettségeket eredményező képzések, amik majd a budapesti Tárogató úton kialakuló EEOK campuson kapnak végleges elhelyezést.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott egyházi nővérképző koncepciója hosszú távon a szakdolgozók pályán tartását is szolgálja, egyúttal cél a legújabb ismereteket nyújtó képzésekkel és szakmai motiválással erősíteni az Egyházi Kórházak Egyesülésébe tartozó intézmények ápolóit, szakszemélyzetét. Speciális tudásával és szemléletével továbbá a történelmi egyházak által fenntartott egészségügyi, gondozási intézmények hivatás-szolgálatába meghívott újabb ápolók képzését is biztosítani hivatott.

Képgaléria

Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében Elindult az egyházi nővérképzés a Gál Ferenc Egyetem EEOK és az Egyházi Kórházak Egyesülése együttműködése keretében

 vissza
Állásajánlatok
2021
NOV
26
Takarítókat keresünk

2021
OKT
01
Adminisztrátor, orvosírnok

2021
SZEP
24
Betegkísérő / betegszállító

2021
SZEP
09
Ápoló / szakápoló / diplomás ápoló

2021
MÁJ
26
Kardiológiai szakasszisztens

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum